Συνεργασία των LG και Magna για την κατασκευή ηλεκτρονικών κινητήρων
6 Μαρτίου, 2021
Το πιο διαδεδομένο κακόβουλο λογισμικό για τον Ιανουαρίου 2021
6 Μαρτίου, 2021

Το Starship της SpaceX πετυχαίνει ρεκόρ ύψους πτήσης – Αποτυγχάνει ωστόσο στην προσεδάφιση

Η SpaceX κατάφερε να επιτύχει το υψηλότερο μέχρι τώρα ύψος πτήσης του σκάφους Starship, το οποίο φιλοδοξεί μελλοντικά να αποτελέσει το κύριο μέσο μεταφοράς ανθρώπων στον πλανήτη Άρη. 
Αν και το σκάφος απέτυχε στην φάση της ασφαλούς προσεδάφισης, κατόρθωσε να επιτύχει το μεγαλύτερο έως σήμερα ύψος πτήσης. Πιο αναλυτικά, στις 16:40 (Κεντρική Ώρα Ηνωμένων Πολιτειών), το Starship απογειώθηκε από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας. Έφτασε σε ύψος 12.5 χιλιομέτρων και στην συνέχεια ξεκίνησε την διαδικασία επιστροφής και προσεδάφισης. Ωστόσο, η επιστροφή έγινε με μεγαλύτερη ταχύτητα από την απαιτούμενη και τελικά το σκάφος προσέκρουσε στο έδαφος και καταστράφηκε. Ο συνολικός χρόνος του Starship στον αέρα ήταν 6 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα.  
Επρόκειτο για το όγδοο πρωτότυπο Starship με τον κωδικό κλήσης SN8, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί ένα ελαφρύ άλμα 150 μέτρων στην πέμπτη δοκιμή σκάφους τον περασμένο Αύγουστο και μία έκτη δοκιμή τον Σεπτέμβριο μόνο με μία μηχανή ενεργή. Είχε προηγηθεί το SN7 το οποίο δεν πέταξε, αντίθετα ανατινάχθηκε εσκεμμένα σαν μέρος των δοκιμών πίεσης του σκάφους. Ο ίδιος ο Elon Musk, ιδρυτής της SpaceX, εκτιμούσε ότι το SN8 είχε μόλις 30% πιθανότητες να επιτύχει στην συγκεκριμένη δοκιμή, δηλαδή εξοπλισμένο με τρεις μηχανές να επιστρέψει με ασφάλεια στο έδαφος.  
Το Starship παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό τον Σεπτέμβριο του 2019, στην ενδέκατη επέτειο την πρώτης εκτόξευσης πυραύλου της SpaceX. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κατασκεύασμα ύψους 50 μέτρων και βάρους 1400 τόνων, με πλήρες φορτίο καυσίμου. Στην τελική του έκδοση το Starship θα διαθέτει έξι κινητήρες και επιταχυντή δευτέρου σταδίου (τον Super Heavy, που ακόμη βρίσκεται υπό ανάπτυξη) που θα βρίσκεται ακριβώς επάνω από τον μεγαλύτερο επιταχυντή πρώτου σταδίου. Θα μπορεί στην τελική του μορφή να μεταφέρει 100 τόνους φορτίου και επιβάτες με προορισμό το Διάστημα.  Όπως και όλα τα σκάφη της SpaceX έτσι και το Starship έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, χαμηλώνοντας έτσι το συνολικό κόστος των μελλοντικών διαστημικών αποστολών. 
CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!
Your email address will not be published. Required fields are marked *
Top
©2005-2019 pestaola.gr – ΣχετικάΌροι χρήσης
We love Greece and technology
Proudly powered by WordPress

source